Akademia Zdrowego Żywienia

neqI10ito forma edukacji przeznaczonej szczególnie dla osób, które znalazły się w grupie docelowej Programu tj. biorącej udział w badaniu ankietowym. Jednocześnie, biorąc pod uwagę efekt oddziaływania środowiskowego, w zajęciach tych będą mogły brać udział również osoby, które nie należą do grupy docelowej, ale chcą nauczyć się zdrowego gotowania.
Przedmiotem spotkań będą konkretne rozwiązania kulinarne, które realizowane będą we współpracy z instruktorami (dietetykami) oraz uczestnikami spotkań.
Przewidywana liczba filii Akademii Zdrowego Żywienia – 50 w skali powiatu, które ulokowane zostaną w siedzibach Kół Gospodyń Wiejskich.

Harmonogram Zajęć Akademii Zdrowego Żywienia Na Październik I Listopad

Harmonogram Zajęć Akademii Zdrowego Żywienia Na Wrzesień I Październik

Harmonogram Zajęć Akademii Zdrowego Żywienia Na Sierpień I Wrzesień

AKTUALIZACJA Harmonogramu AZŻ Na Miesiąc Lipiec I Sierpień

Harmonogram Zajęć Akademii Zdrowego Żywienia Na Czerwiec I Lipiec

Harmonogram zajęć Akademii Zdrowego Żywienia

Program zajęć Akademii Zdrowego Żywienia

Akademie Zdrowego Żywienia – Ogłoszenie O Konkursie

Regulamin Konkursu Dla AZŻ I AR

Losowanie Parowarów Dla AZŻ Protokół Z Listą Osób Wylosowanych

Zdrowe przepisy kulinarne:

  1. Kanapki Z Pastą Z Makreli, Z Papryką I Koprem
  2. Koktajl Bananowy Z Suszonymi Śliwkami
  3. Zupa Rzodkiewkowa
  4. Brukselka W Sosie Z Jajkiem Sadzonym
  5. Rolki Omletowe Z Ziołami, Szparagami I Kolendrą
  6. Sałatka Owocowo-jogurtowa
  7. Zupa Węgierska Gulaszowa
  8. Sałatka Z Rukoli Z Wędzonym Kurczakiem I Jajkami
  9. Papryki Faszerowane
  10. Sałatka Ze świeżych Warzyw Z Ziołami
  11. Sok Z Cukinią, Ogórkiem I Korzeniem Pietruszki
  12. Smoothie
  13. Pasta Fasolowo-czosnkowo-ziołowa
  14. Pomidory Duszone Na Oliwie
  15. Sałatka Z Jaja Zielonego Groszu Makaronu Typu Muszelki
  16. Bułka Owsiana Z Sałatką Grecką
  17. Zupa Krem Z Brokułów Z Kurczakiem Z Czosnkowymi Grzankami
  18. Zielony Smoothie
  19. Surówka Z Brokułów I Marchewki
  20. Sałatka Z Tuńczyka
  21. Sałatka Z Selerem
  22. Sałatka Z Pomidora, Ogórka I Słonecznika
  23. Sałatka Z Kapusty Pekińskiej,pomidorów I Jajek
  24. Sałatka Tuńczykowa
  25. Sałatka Owocowa
  26. Sałatka Caprese
  27. Ryba Z Rusztu
  28. Pomidory Duszone Na Oliwie
  29. Pierś Kurczaka Smażona Saute
  30. Kromka Chleba Pełnoziarnistego Z Pastą Fasolowo-czosnkowo-ziołową
  31. Dorsz Po Peruwiańsku

Wykaz Kół Gospodyń Wiejskich zadeklarowanych do współpracy w ramach projektu